Hallå där Margita Vestin!
Hur tar du fram systemdokumentationen för Ladok?
– Det är utvecklarna tillsammans med verksamhetsteamen som ansvarar för att dokumentationen skrivs. Jag följer upp och granskar det som skrivs, ställer frågor och har synpunkter om det är något jag tycker är oklart. Mitt jobb är att ha överblicken och koll på att det vi sagt kommer ut även dokumenteras.
Hur samarbetar du med utvecklarna och utbildningsansvariga?
– Vi har en pågående dialog om vad som är under utveckling, var informationen ska ligga och om den aktuella informationen behöver omvandlas till olika utbildningspaket.
Vad är svårast med att ta fram dokumentationen?
– Det svåraste är att få med det som är aktuellt just nu eftersom vi jobbar i tvåveckorscykler och dokumentationen släpar då efter en vecka. Den publiceras i samband med att vi uppdaterar till ny version i testmiljön, och då är utvecklarna redan igång och jobbar på nästa version.
Vad gjorde du innan du kom till konsortiet?
– Jag arbetade bland annat med Philips mammografisystem, att samordna och skriva projekt- och användardokumentation.
Hur ser du på att arbeta i Ladokkonsortiet?
– För mig som mest jobbat väldigt nära tekniken har det varit en rolig utmaning att tänka i termer av verksamhetsflöden istället för att beskriva hur du använder en maskin. Jag har fått förmånen att möta många olika yrkeskategorier och har den största respekt för var och ens kunskap. Det är vi tillsammans som får produkten Ladok att utvecklas.
Skulle du rekommendera andra att arbeta för konsortiet?
– Ja absolut. Gillar man utmaningar och att jobba i team ska man definitivt söka när det finns lediga uppdrag.
Vad är aktuellt just nu?
– För systemdokumentationen så handlar det en hel del om att se över de olika versionerna som funnits under några år. Nu när alla är inne i systemet så kan vi börja rensa i det som är gammalt och obsolet.
Margita Vestin är en av flera medarbetare från Ladokonsortiet som deltar på Ladokträffen den 10 april.
Läs mer och anmäl dig till Ladokträffen här.